blogberichten - WORKFLOW

Rebelinda Thuiskomen is een werkwoord

Thuiskomen is een werkwoord

Ik ben weer thuis. Na vier maanden buitenland, waarvan twee in Granada en twee in Berlijn, is het fijn om te constateren dat ons huis er nog staat, de katten nog leven en het eigen bed toch het allerlekkerste slaapt.Thuiskomen blijkt echt een werkwoord te zijn. Nog steeds ben ik druk bezig met thuiskomen. Met … Thuiskomen is een werkwoord Lees verder »

Rebelinda de vele gezichten van Berlijn

De vele gezichten van Berlijn en wat ze te vertellen hebben

Berlijn, de stad van hippe mensen. Ik sta in een lange rij voor de club. Voorzichtig bekijk ik de mensen om me heen. Wat hebben ze aan? Hoe dragen ze hun haar? Dan bedenk ik me ineens dat ik misschien toch andere schoenen had moeten kopen. Behalve mijn inmiddels afgetrapte gympen en hardloopschoenen paste niets … De vele gezichten van Berlijn en wat ze te vertellen hebben Lees verder »

Vrijheid blijheid Rebelinda

Vrijheid, blijheid?!

Ik keek er al weken naar uit: mijn vriendinnen zouden een paar dagen langskomen in Granada. Ik keek er zelfs zo erg naar uit dat ik me bijna afvroeg of ik niet beter gewoon naar huis kon gaan. Ondertussen had ik al veel voorpret. Bij elke plek of activiteit die ik leuk vond, dacht ik … Vrijheid, blijheid?! Lees verder »

Plassen en werken als intersubjectieve realiteit Rebelinda

Over plassen en werken als intersubjectieve realiteit

Ik sta in de rij voor het damestoilet in een club waar het rond 5 uur ’s nachts inmiddels afgeladen vol is. Er is maar één toilet beschikbaar. Langzaam zie ik hoe zich in de rij allemaal groepjes vrouwen vormen. Het groepje voor me discussieert luidkeels en met grote gebaren, terwijl ze af en toe … Over plassen en werken als intersubjectieve realiteit Lees verder »

Rebelinda misschien is dit het wel

Misschien is dit het wel

Alweer bijna drie weken onderweg in mijn zogenoemde sabbatical… de tijd vliegt. Het voelt nog heel erg als een vakantie met als enige verschil dat je de must-sees van de bestemming er niet binnen een week doorheen hoeft te jassen. En in plaats van heel binnenkort de koffers weer te moeten pakken, mogen we nog … Misschien is dit het wel Lees verder »

Afscheid in vervreemdende tijden Rebelinda

Afscheid nemen in vervreemdende tijden

Ik droomde vannacht dat mijn laatste werkdag was aangebroken. Ik ging daarom naar kantoor om mijn laptop in te leveren. Het gebouw was helemaal vervallen. Ik stapte door de lege gangen die ondergelopen waren met water. De tl-lichten knipperden onregelmatig en onheilspellend. Gek genoeg deed de printer het nog wel. Die was met oorverdovend kabaal … Afscheid nemen in vervreemdende tijden Lees verder »

Sinterklaas gedicht thuiswerken

Sinterblog voor de thuiswerker

Voor de Sint is het dit jaar weer flink flexibel zijnWant ook voor hem is corona niet bepaald fijn.Speciale aandacht schenkt hij dit jaar aan een bepaald soort mensenomdat die een heel specifiek soort cadeau wensen.Deze groep staat ook wel onder de noemer “thuiswerker” bekenden wordt met name getypeerd door een gebrek aan zorgtalent.In deze … Sinterblog voor de thuiswerker Lees verder »

sabbatical als symptoom van deze tijd Rebelinda

De sabbatical als symptoom van deze tijd

Ze zit aan de keukentafel, haar gerimpelde handen rustend op de kruiswoordpuzzel in de krant. Die handen waren vroeger altijd bezig. ´s Ochtends vroeg stond oma al in de keuken om een warm middagmaal te bereiden. Dan afwassen en de moestuin in. De geoogste groenten werden zorgvuldig geweckt. De kelder stond dan ook vol met … De sabbatical als symptoom van deze tijd Lees verder »

Aanpassen of rebelleren werknemer Rebelinda

Aanpassen of rebelleren? Wat doet de ideale werknemer?

“Wat vind je belangrijker? IQ of EQ?” Deze vraag kreeg een topmanager die nieuw was in het bedrijf tijdens een interview voorgeschoteld.“Geen van beiden”, antwoordde de topmanager. AQ, het adaptibility quotiënt is wat in de huidige tijd het belangrijkste is.”Daniel Goleman kwam in 2006 tot het inzicht dat de mate waarin je empathisch en sociaal … Aanpassen of rebelleren? Wat doet de ideale werknemer? Lees verder »

vrouwenquotum mannelijke hoepels deeltijdprinsesjes rebelinda

Over het vrouwenquotum, deeltijdprinsesjes en mannelijke hoepels

Het was afgelopen week Diversity Day. Bedrijven organiseren op die dag activiteiten om aandacht te vragen voor de kracht van diversiteit. In dat kader nam ik deel aan een inclusion walk. In gewoon Nederlands betekende het dat ik ging wandelen met een collega die er andere opvattingen op nahield dan ik. In de praktijk viel … Over het vrouwenquotum, deeltijdprinsesjes en mannelijke hoepels Lees verder »

Werkgeluk of werkleed Rebelinda

Werkgeluk of werkleed?

wat was ik gelukkig in de Week van het werkgeluktoevallig in die weeknagenietend met mijn collega´s met wie ik samen in 48 uur555 kilometer heb afgelegdtijdens een event dat onbedoeld staat voor alles wat nodig isom werkgeluk te ervarenvoor iedereen die niet vanzelfsprekend geluk ervaart en tochkrachtig is in kwetsbaarheid ik moet echter bekennen: dergelijke … Werkgeluk of werkleed? Lees verder »

Een betere wereld begint bij de ander Socialrun Rebelinda

Een betere wereld begint bij de ander

Wie ben ik en hoe kom ik tot een betere versie van mezelf? Zodra ik begon met werken, stonden deze vragen centraal. Met behulp van Management Drives kwam ik tot het inzicht dat ik groen (mensen verbinden), geel (analyseren) en blauw (structureren) ben. Volgens de Belbin-test ben ik een brononderzoeker (hartelijk en nieuwsgierig) en plant … Een betere wereld begint bij de ander Lees verder »

Bore-out: als niet drukte, maar verveling het probleem is Rebelinda

bore-out: als niet drukte, maar verveling het probleem is

Ik werkte welgeteld één dag in een koekjesfabriek aan de lopende band. Het was mijn taak om zakjes met koekjes te vullen, in elk zakje 12 stuks. De eerste 5 minuten ging dat best goed. Daarna begonnen mijn hersenen alarmsignalen uit te zenden: “Mayday, mayday, meer variatie aub!” Zo gezegd, zo gedaan. Ik vulde een … bore-out: als niet drukte, maar verveling het probleem is Lees verder »

De treurnis van vakantiemoeheid Rebelinda

Vakantie in een cultuur van werkverslaving

De vakantieperiode is weer aangebroken. Onze leidinggevenden danken ons voor het harde werken, wensen ons daarom een welverdiende vakantie en hopen dat we op die manier weer even kunnen opladen. Op Twitter deelt een ambitieuze dame dat de opgebouwde stress en vermoeidheid er in de eerste dagen van haar vakantie uitkomen in de vorm van … Vakantie in een cultuur van werkverslaving Lees verder »

Waarom terugkeren naar kantoor hard werken is Rebelinda

Hybride werken is hard werken

De periode van thuiswerken voelde als een lang verblijf in de grot van Plato. Langzaam maar zeker begonnen we te geloven dat het beeldscherm van de laptop de werkelijkheid weerspiegelde, net als de schaduwen op de wand van de grot. Nu worden we gedwongen een stap buiten de grot zetten. We knijpen onze ogen samen … Hybride werken is hard werken Lees verder »

De macht van woorden en verhalen Rebelinda

De macht van woorden en verhalen

Beeldende verhalen doen het vaak beter dan gortdroge feitjes. Van oudsher zijn mensen verhalenvertellers. Zittend rond het kampvuur sloten we als oermens al onze ogen en lieten ons door de verteller meevoeren naar onbekende werelden en spannende avonturen. Dat beeldende verhalen aanspreken is ook in het werkende leven inmiddels bekend. Daar hebben ze de mateloos … De macht van woorden en verhalen Lees verder »